Samen levens redden: elfde Limburgse reanimatie-estafette is in Leudal

Foto: Petra Stuffelen

HEYTHUYSEN – Op vrijdag 30 september is Leudal het kloppend hart van Limburg. Dan vindt op scholengemeenschap Sint Ursula, aan de Tienderweg 101 in Heythuysen, van 9.00 uur tot 19.00 uur de 11e reanimatie-estafette plaats.

Op deze dag wordt op een bijzondere wijze aandacht gevraagd voor het belang van reanimeren, omstanderreanimatie (burgerhulpverlening) en reanimatieonderwijs in het voortgezet onderwijs. Op de jaarmarkt, afgelopen vrijdag, was er al een voorproefje waaraan onder andere raadslid Ria Teluij deelnam.

image1

Maak het verschil
Jaarlijks worden in ons land vele duizenden mensen getroffen door een plotselinge hartstilstand. In 25 procent van de gevallen gebeurt dit op straat, in het openbaar vervoer, op het werk of op het sportveld. Echter het overgrote deel, 75 procent, wordt getroffen in de thuissituatie. Snelle alarmering, start van de reanimatie door omstanders en burgerhulpverleners maken het verschil tussen leven en dood. Daarom is het zo belangrijk dat zoveel mogelijk burgers beschikken over reanimatievaardigheden.

Hart voor Leudal
Burgers die deelnemen in een reanimatie-oproepnetwerk dragen bij uitstek bij aan het vergroten van de samenredzaamheid en daarmee aan vergroting van de kans op overleven na een plotse hartstilstand. Ook binnen de gemeente Leudal zijn burgers actief in een reanimatie-netwerk, genaamd Hart voor Leudal. Ook u kunt hierin iets betekenen door reanimatievaardigheid op te doen, of uw vaardigheid in te zetten tijdens de estafette.

Aanmelden
Tijdens de reanimatie-estafette op vrijdag 30 september kunt u deelnemen aan meerdere workshops en trainingen. Naar keuze als individu, in groepsverband of met uw vereniging. Bekijk op uw gemak het complete aanbod van workshops, lezingen en trainingen op deze website. U kunt zich daar ook aanmelden.

Reacties

Cookieinstellingen