Nynke Laverman: Friese heldin in Grathem met muzikale vertelling

Foto: Femke Teussink

GRATHEM – De Friese heldin Nynke Laverman gaat optreden in een prachtige kerk in het zuiden des lands. In Grathem ‘of all places.’

Het is daar dat Laverman een ode brengt aan de kunst van het wachten, waarbij ze meer dan ooit de muziek in de taal zelf zoekt.

Muzikale vertelling
In deze muzikale vertelling dus, duikt Nynke Laverman in het geheim van het wachten. Wachten dat verder gaat als het laten wegglijden van de tijd. Wachten als levenshouding, met de natuur als voorbeeld. Met regisseur Titus Tiel Groenestege maakte ze nieuwe nummers, gedichten en een sprookje. Naast haar op het podium Sytze Pruiksma (piano, marimba, drums en elektronica) en celliste Geneviève Verhage.

Kerk 2

Rijk
Op zijn (oud) Fries stort Laverman zich gepassioneerd op haar teksten, soms in verhaal dan weer in een lied. Meeslepend en meesterlijk. Laverman: ‘De kracht van diversiteit is iets waarvoor ik wil staan in mijn werk. Ik geloof daar heilig in. Diversiteit in natuur, mensen, culturen, talen, ideeën, is de sleutel tot overleving op de lange termijn en tot een fijne en gezonde leefomgeving überhaupt. Dat is één van de redenen waarom ik bewust kies voor het Fries als zangtaal, om te laten horen wat we in dit land rijk zijn, vaak zonder het zelf te beseffen.’

Wachter
Op zaterdag 27 augustus, vanaf 19.30 uur in de Sint Severinuskerk van Grathem dus, aan het Kerkplein 1a. Reserveren kan via www.oranjerieprogramma.nl. Zoek op de naam van het programma: ‘Wachter’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen