Burgemeester ontvangt veteranen uit Leudal tijdens veteranendag

Foto: Flickr - FaceMePLS (CC BY 2.0)

LEUDAL/ROERMOND – Op 18 juni vindt in Roermond voor de twaalfde keer de Limburgse veteranendag plaats. Jaarlijks nodigt burgemeester Arno Verhoeven de veteranen (en partner), woonachtig in Leudal, uit hier aan deel te nemen.

Voorafgaand aan het programma in Roermond vindt er om 9.15 uur een ontvangst plaats in de raadszaal van het gemeentehuis. Aansluitend vertrekt het gezelschap per bus naar Stadspark Hattem, voor het bijwonen van de herdenking bij het Monument voor Vredesoperaties. Daarna wordt door het gemeentebestuur aan de veteranen van Leudal een lunch aangeboden.

Veteranendag

Jonge veteranen
Alle militairen met de Nederlandse nationaliteit die het Koninkrijk hebben gediend in het buitenland, zijn veteraan. Het gros van de aanwezige veteranen bij de jaarlijkse Limburgse veteranendag in Leudal is uitgezonden geweest naar Nederlandsch Indië en Nieuw Guinea. Burgemeester Verhoeven doet een oproep aan de jonge Leudalse veteranen, die in latere vredesmissies hebben gediend, om zich ook aan te melden voor de veteranendag op 18 juni.

Aanmelding
De veteranen die bij het veteraneninstituut bekend zijn ontvangen van de gemeente in week 22 een persoonlijke uitnodiging. Degene die geen uitnodiging hebben ontvangen en zich toch willen aanmelden kunnen dit doen tot 10 juni via telefoonnummer 0475-85.90.00 of via e-mail: [email protected]

Reacties