Referendum associatieovereenkomst EU en Oekraïne werpt schaduw vooruit

Foto: en.wikipedia.org - Evgeny Feldman - (CC BY-SA 3.0)

LEUDAL – Op woensdag 6 april 2016 vindt het referendum plaats over de wet tot goedkeuring van de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne.

Een associatieovereenkomst is een politiek akkoord. Een verdrag, tussen twee of meer landen die de banden willen aanhalen. Landen spreken erin af politiek en economisch meer te gaan samenwerken.

Ingewikkeld
De referendumvraag zal luiden: ‘Bent u voor of tegen de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne?’. Er is en wordt veel gediscussieerd over de voors en tegens, over de wijze waarop en de reden waarom het referendum gehouden wordt en zelfs over de algehele zin er van. Veel mensen vinden het in ieder geval allemaal erg ingewikkeld en weten absoluut nog niet wat ze gaan stemmen, als ze dat al gaan doen.

Antwoorden
Op de website van de referendumcommissie zijn veel antwoorden te vinden op vragen die leven onder de bevolking. Die website is hier te vinden. Burgemeester Verhoeven van Leudal maakte bekend dat het bij het referendum een kiezer is toegestaan zijn of haar stem uit te brengen in een willekeurig stembureau in Nederland. Alle informatie van de gemeente Leudal over het stemmen met een kiezerspas en het stemmen bij volmacht is hier en hier terug te lezen.

Bureau Verkiezingen
Voor meer informatie over de organisatie van het referendum in de gemeente Leudal kunt u terecht bij bureau verkiezingen: [email protected] of 0475-85.90.00. Alle informatie met betrekking tot de organistie van het Referendum vindt u ook op deze plek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen