Zwerfafvalactie ‘Leudal Schoon aan de Maas’

Foto: Flickr - WNF Utrecht (CC BY-NC-SA 2.0)

LEUDAL – Op 21 maart start het voorjaar en dan is er traditiegetrouw de zwerfafvalactie ‘Leudal Schoon aan de Maas’.

Iedereen kan tijdens deze actie helpen om het dorp, de wijk en een kilometer Maasoever schoon te maken. Daarmee kan zelfs 200 euro worden verdiend voor de vereniging of stichting waarvoor men actief is. Wie belangstelling heeft kan op maandag 29 februari om 19.00 uur naar de informatiebijeenkomst in het gemeentehuis in Heythuysen.

Grote schoonmaak
Er wordt het hele jaar door al veel zwerfvuil opgeruimd langs de Maas en beken in Leudal. Maar na het hoge water en voordat het groen alles bedekt, is het zwerfvuil wel heel erg zichtbaar. Tijd voor de grote schoonmaak dus. Provincie Limburg, Rijkswaterstaat, de gemeente Leudal, terreinbeheerders en natuurorganisaties werken dit jaar samen in het project ‘Schone Maas’, waarvan ‘Leudal Schoon aan de Maas’ deel uit maakt.

Materialen
Dorpsraden, buurtcoördinatoren, jeugdcontactraad, jachtvereniging, politieke partijen, scholen, kortom alle verenigingen en stichtingen maar ook individuen, kunnen hun steentje bijdragen aan de zwerfafvalactie. Deelname is eenvoudig, het kost niets en het is bovendien reuzegezellig. Kent u een plekje binnen de gemeente Leudal dat u als individu, buurt, school of met uw vereniging wilt opruimen? Neem dan contact op de coördinator van ‘Leudal Schoon aan de Maas’. Deelnemers blijven zelf verantwoordelijk voor hun actie, maar worden daarin bijgestaan door de gemeente. Zo zorgt de gemeente voor de verschillende materialen als handschoenen, vuilniszakken en grijpstokken.Ook het verzamelde afval wordt door de gemeente opgehaald.

Groepen en individuen
Daarnaast is het mogelijk om als individu of klein groepje aan te sluiten bij een al bestaande actie. Vanuit veel dorpen vinden er namelijk al acties plaats. De gemeente sluit graag de verbinding met een dergelijke actie bij u in de buurt. In het kader van de actie kunnen groepen een eenmalige vergoeding krijgen van 200 euro voor hun vereniging of stichting (maximaal 2 groepen per vereniging of stichting). Er moet dan wel een hele wijk, een hele dorpskern of minstens één kilometer Maasdal schoongemaakt worden. Er kunnen maximaal 50 groepen meedoen. Als er meer aanmeldingen zijn, bepaalt de gemeente Leudal welke groepen kunnen deelnemen.

Aanmelden
Wilt u meedoen aan de zwerfvuilactie en zo een bijdrage leveren aan een schonere buurt? Meldt u dan aan via e-mail: [email protected] Voor meer informatie kunt u bellen met de coördinator van de zwerfvuilactie Maaike van Strijp, telefoon: 06-23.32.73.05. Mailen kan naar [email protected]

Reacties