Aanslagbiljet belastingen gemeente en waterschap eind februari in brievenbus

LEUDAL – De Limburgse gemeenten en waterschappen werken samen op het gebied van belastingheffing en -inning. Dit heet de Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen (BsGW).

Dit betekent dat burgers en bedrijven in Leudal eind februari een gecombineerd aanslagbiljet met de gemeentelijke belastingen én de waterschapsbelastingen ontvangen.

Digitaal
U ontvangt het gecombineerde aanslagbiljet gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen van BsGW tot nog toe schriftelijk, per post. Steeds meer mensen activeren echter hun account op www.MijnOverheid.nl. Daardoor ontvangen zij het aanslagbiljet niet meer schriftelijk, maar digitaal in de Berichtenbox van MijnOverheid. Aanmelden is snel en eenvoudig geregeld. Digitale verzending biedt veel voordelen: uw gegevens in MijnOverheid zijn veilig, altijd beschikbaar en u en de overheid besparen op kosten. Ervaar het zelf en activeer uw account met uw DigiD op MijnOverheid.

Bsgw

Telefoon
Omdat in 30 gemeenten in Limburg aanslagen bezorgd worden in de laatste week van februari, kan het erg druk worden aan de telefoon bij BsGW. Het advies is dan ook om niet te bellen, maar digitaal te reageren. De website van BsGW kent geen wachttijden. Uw persoonlijke belastingzaken regelt u snel en gemakkelijk via uw persoonlijke pagina op deze website. Log in met uw Digid. U kunt er onder andere uw aanslagen raadplegen, uw rekeningnummer wijzigen, automatische incasso afgeven, bezwaar maken, taxatieverslagen inzien, een kwijtscheldingsformulier aanvragen en veel meer zaken digitaal regelen.

24/7
Wilt u desondanks telefonisch contact, houd dan rekening met mogelijke wachttijden of bel enkele dagen later nadat u het aanslagbiljet heeft ontvangen. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand als u belt. U kunt via de telefoon ook formulieren bestellen zonder tussenkomst van een medewerker, 24 uur per dag 7 dagen per week.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen