Zesde editie van het Vastelaovespleinfestijn

Foto: John Hölsgens

HEYTHUYSEN – Op vastelaoveszaterdag 6 februari staat het centrum van Heythuysen vanaf 13.00 uur in het teken van de zesde editie van het Vastelaovespleinfestijn.

Het plein bij het voormalige gemeentehuis in het centrum van Heythuysen wordt dan weer feestelijk omgetoverd voor een uniek carnavalsfeest, waarbij lokale artiesten uit Leudal, Maasgouw, Peel en Maas en omstreken hun carnavalssjlager op de bühne brengen.

Voltreffer
Het Vastlaovespleinfestijn vindt zijn oorsprong in 2011 toen Omroep 3ML en vastelaovesvereniging VV de Kwakkert het initiatief namen om op het gemeenteplein een podium te bieden aan lokale vastelaovesgroepen. Met de steun van bierbrouwerij Lindeboom die haar naam aan het evenement heeft verbonden, de gemeente Leudal en de Rabobank werd het Pleinfestijn een feit. Het bleek een voltreffer. Zo mocht het Pleinfestijn in het eerste jaar zo’n 700 vastelaovesvierders ontvangen. In het tweede jaar werd dit aantal ruim overtroffen en was het gemeenteplein nagenoeg vol met ongeveer 1300 bezoekers. Het derde jaar werden er, ondanks de verbouwing van het oude gemeentehuis, ruim 1600 mensen ontvangen op het gemeenteplein. Vorig jaar waren er ruim 1800 bezoekers.

Familiair
Het is vastelaovendj met een eigen kleur, intiem in een gemoedelijke sfeer, zonder polsbandjes, zonder entree en met een dorps en familiair karakter. De winnaar van het muziekevenement ontvangt een mooie prijs en uiteraard de eeuwige waardering. Het Vastelaovespleinfestijn wordt door omroep 3ML live uitgezonden, waardoor ook de thuisblijver kan genieten van dit fraaie evenement. Maar het mooiste is toch om het zelf mee te maken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen