D66: ‘Alle wethouders moeten zich verantwoorden voor ‘Biebgate”

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – D66 Leudal is geschrokken van de uitkomsten van het onderzoek naar de aanbesteding van het bibliotheekwerk.

De gemeenteraad bespreekt die onderzoeksrapporten tijdens een extra vergadering op 22 december.

Onderhandelingen
D66 is echter van mening dat ieder lid van het college nu al verantwoording moet afleggen over hetgeen er allemaal is misgegaan. De democraten willen vooral weten of ‘het ontoelaatbare gedrag van de CDA-wethouders’ (geheime onderhandelingen) op de goedkeuring van de wethouders van Samen Verder kon rekenen.

Overschrijding
Fractieleider Rens Raemakers wil ook weten of burgemeester Arno Verhoeven wist van de ‘aanmoediging’ door zijn CDA-wethouders. Datzelfde vraagt hij  ook aan wethouders Walraven en Verlinden (beiden Samen Verder). Verlinden is bovendien wethouder financiën van Leudal. Wanneer wist die van de overschrijding van 120.000 euro op de eerder afgesproken bezuinigingen op het biebwerk in Leudal? Wat heeft de wethouder gedaan om deze overschrijding binnen het college aan de orde te stellen? Ook daar wil D66 een antwoord op.

Leugens
Zoals bekend had Questum als laagste inschrijver de opdracht voor het bibliotheekwerk moeten krijgen. Dat is desondanks niet gebeurd. Raemakers stelt dan ook vragen over de manier waarop wethouder Van den Beuken (CDA) met Questum is omgegaan.
‘De onderzoeken (meer dan 200 documenten) staan vol met nog meer ontluisterende details. In ieder geval blijkt dat alle bezwaren van de oppositiepartijen volledig gegrond zijn. Uit het dossier komen ook nog tal van nieuwe leugens naar boven, die de CDA-wethouders van den Beuken en Vogels tot nu toe altijd verzwegen of volledig anders voorstelden’, stelde D66 vandaag in een persbericht.

 

Reacties