Bibliotheekpunt in Heibloem blijft minstens tot en met 2016 open

Foto: Twitter: Ron de Cock

LEUDAL – Onder veel jeugdige belangstelling werd tijdens de raadsvergadering van afgelopen dinsdag een motie van de gezamenlijke oppositiepartijen behandeld, waarvan het doel was het bibliotheekpunt in Heibloem te behouden.

Veel kinderen uit de kleine Leudalkern waren naar het gemeentehuis gekomen om op te komen voor de toekomst van hun bieb.

Regels
De jonge gasten moesten wel even wennen aan de strenge regels die daar gelden. Geen gejuich, gejoel en geklap dus en dat is best moeilijk als je nog kind bent. Maar zelfs het raadslid Raemakers (D66) moest er door de burgemeester nog even op gewezen worden dat hij niet voor zijn beurt mocht spreken en mocht desondanks blijven zitten, dus zo erg was het nu ook weer niet. Bovendien werd speciaal voor de jonge aanwezigen het onderwerp helemaal naar voren gehaald op de agenda, zodat ze ook nog op tijd in hun bedjes terecht zouden komen.

Beslissing
Wat volgde was een hoop gesteggel die op het schoolplein niet zou misstaan. Vervolgens moest er ook nog een poosje extra gewacht worden, want tussen al dat gepraat door was bovendien een schorsing nodig van tien minuten om tot een beslissing te komen. Maar dat was er dan ook één waar het jeugdige publiek op gehoopt had. Een aangepaste motie werd door alle partijen ondersteund, met als gevolg dat het bibliotheekpunt Heibloem in ieder geval nog het hele komende jaar open blijft. Eerder was een sluiting rond carnaval voorzien. De financiën voor het openhouden komen uit het leefbaarheidsfonds en de verdere toekomst van het bibliotheekpunt zal afhangen van de burgerinitiatieven in Heibloem.

Na de stemming hielden de kinderen zich keurig gedeisd en toonden daarmee aan snelle leerlingen te zijn. Maar onderweg naar huis zal er ongetwijfeld nog heel wat kabaal gemaakt zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen