Raad van State verpulvert plan buitengebied Leudal

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – De Raad van State heeft praktisch alle bezwaarmakers tegen het bestemmingsplan buitengebied Leudal in het gelijk gesteld.

Dat waren er ruim vijftig, waaronder ondernemers die vinden dat ze worden beperkt in hun ontwikkelingsmogelijkheden. Ook de Milieufederatie kwam in het geweer vanwege het negatieve effect van het plan op flora en fauna.

Besluiten
Besluiten waren vaak niet goed gemotiveerd, zo oordeelde de rechter. In andere gevallen waren ze weer onzorgvuldig of zelfs in strijd met het rechtszekerheidsbeginsel. De gemeente Leudal moet in vijftig zaken de proceskosten betalen. In totaal kost dat ruim 60.000 euro, zo meldt 1Limburg vandaag. Een aantal besluiten is door de Raad volledig teruggedraaid. Voor andere zaken geldt dat de uitspraak binnen veertig weken door Leudal in een aangepast plan moet zijn verwerkt.

Landgoed Leudal
Ook het bestemmingsplan van Landgoed Leudal, dat door de campinghouder Hikspoors werd aangevochten, werd behandeld. Hij werd eveneens op bijna elk punt in het gelijk gesteld. Hikspoors toonde zich vandaag in Dagblad De Limburger erg verheugd met de uitspraak, maar wees nog eens op de omslachtige gang van zaken: ‘Dit had iedereen aan zien komen. Het college had het nooit zo ver mogen laten komen’, zo liet hij optekenen.

Reacties