Jonk Geweldj wint jubileumeditie LKZH

DIETEREN – Het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes (LKZH) is volgend jaar in Leudal.

Jonk Geweldj uit Heythuysen won namelijk de jubileumeditie (3×11) van het LKZH, zaterdagavond in de feesttent in Dieteren. Er deden liefst zestien joekskapelle en zaate hermeniekes mee aan de strijd.

Tweede titel
Voor de tweede keer in hun loopbaan is Jonk Geweldj uitgeroepen tot Limburgs Kampioen. De vijfkoppige jury, bestaande uit Burgemeester Jos Hessels, dirigent Bart Deckers, journalist/redacteur Koos Snijders, muzikant Peter Peters en carnavaliste Tiny Lumens, sprak van een fijne avond met een goed gestemd publiek en veel enthousiaste jongeren. Het spetterende optreden maakte indruk op de jury en hun keuze was dan ook unaniem. Doorslaggevend voor de winst was de Limburgse repertoirekeuze, de energieke act met een perfecte timing en het ‘vastelaoves geweld’. Een echte ‘sjtimmungsmacher’…

Overige winnaars
De tweede prijs was voor Rek ’t Neet Den Sjeurt ’t Waal uit Susteren. De Roepoepers uit Grevenbicht werden derde. Naast de hoofdprijs waren er nog een aantal andere prijzen te winnen. De publieksprijs ging naar Kiek Mer uit Swalmen, die met hun fire-act het ruim duizend man sterke publiek in vuur en vlam wist te zetten. De prijs voor de kapel met het ‘hoogste entertainment gehalte’ ging naar de Koëlemoëters uit Maasbree. Tenslotte kwam de prijs voor ‘zaatste hermenie’ in handen van Repke Tepke uit Pey. Als klap op de vuurpijl was er naast de deelnemende zaate hermeniekes ook nog een verrassingsact van LVK-winnaar Spik en Span.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen