Marc Breugelmans bekritiseert N280-houding Leudal

Foto: John Hölsgens

ROERMOND – Marc Breugelmans, de fractievoorzitter van het CDA in Roermond, heeft kritiek op de houding van Leudal ten aanzien van het N280 dossier. ‘Leudal is teveel met zichzelf bezig’, zegt Breugelmans in een interview met het weekblad 1Roermond.

‘De gemeente Leudal vertraagt het politieke en bestuurlijke proces rond de N280, door solistisch te opereren en daarmee niet de collectieve belangen van de regio Midden-Limburg te dienen’, zo liet de Roermondse CDA’er optekenen.

Marc Breugelmans (Foto: Facebook)
Marc Breugelmans (Foto: Facebook)

‘Tweede Buitenring-Parkstad’
Breugelmans doet een beroep op alle betrokken gemeenten -en vooral op Leudal dus- om gezamenlijk op te trekken. ‘Op de één of andere manier begrijpen we elkaar niet. Ik vind dat Leudal veel duidelijker moet zijn, ook naar ons toe. Enerzijds stelt Leudal terecht een aantal vragen, maar ze opereert helemaal alleen en het leidt niet tot gewenste ontwikkelingen voor alle partijen. Als we niet uitkijken wordt de N280 straks een tweede Buitenring-Parkstad’. Die soap in Zuid-Limburg kostte onnodig bakken vol geld.

Slechte verhoudingen
De provincie Limburg is voor de zogenaamde 3c-variant om de knelpunten bij Baexem op te lossen. Bij die keuze komt de weg wel dicht bij het dorp te liggen. Een raadsmeerderheid van Samen Verder, VVD en -jawel- het CDA stuurde het college in juli daarom naar het gouvernement en buurgemeenten om te praten over een ander tracé. Progressief Leudal, Ronduit Open en D66 namen toen afstand van dat verzet. Zij wilden niet verantwoordelijk worden gehouden voor obstructie en slechte verhoudingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen