College Leudal bezoekt Europees Schuttersfeest in Peine

Zilveren koningsvogel van Poolse schutterij
Zilveren koningsvogel van Poolse schutterij
Foto: Wikipedia-Hoebele (CC BY-SA 3.0)

LEUDAL – In 2018 vindt het Europees Schuttersfeest plaats in Leudal. Dit bijzondere evenement, waar duizenden schutters uit heel Europa aan meedoen, is toegewezen aan vijf schuttersverenigingen in de gemeente Leudal. Dit jaar wordt van 27 tot en met 30 augustus dit driejaarlijkse evenement gehouden in het Noord-Duitse Peine.

Het college van Leudal is daarbij aanwezig. Zowel om deel te nemen aan de officiële overdracht van de organisatie, maar ook om de Leudalse schutterijen te ondersteunen bij hun promotieactiviteiten op weg naar een mooi en geslaagd evenement in Neer in 2018.

Toewijzing
In 2012 hebben vijf schuttersverenigingen in de gemeente Leudal het initiatief genomen om zich kandidaat te stellen voor de organisatie van het Europees Schuttersfeest in 2018. Dankzij hun presentatie, inzet en de ondersteuning vanuit de gemeente Leudal, heeft de Europese Gemeenschap van Historische Schuttersgilden (EGS) dit grootse Schuttersfeest aan deze verenigingen toegewezen. Het gaat om een zeer uniek en groots Europees verbroederingsfeest. Sinds de toewijzing in 2012 zijn de vijf Leudalse schutterijen enthousiast aan de slag gegaan met de voorbereidingen voor de organisatie.

Kennismaking
De EGS heeft een uitnodiging gestuurd aan de gemeente Leudal om aanwezig te zijn bij deze editie van het Europees Schuttersfeest. Het college gaat daar graag op in. Het college neemt deel aan de diverse officiële onderdelen van het feest en krijgt de gelegenheid om kennis te maken met de verschillende onderdelen van het evenement. Tijdens de afsluitingsceremonie op zondag 30 augustus, wordt de organisatie van het Europees Schuttersfeest in 2018 officieel overgedragen aan burgemeester Verhoeven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen