Tiende reanimatie-estafette Limburg

Foto: Bernadette Posthuma (Facebook RE)

LEUDAL – Op 25 september vindt de tiende reanimatie-estafette plaats. De estafette wordt georganiseerd om vooral ook jongeren meer bewust te maken van het belang om te kunnen reanimeren en zo levens te redden.

Op deze dag reanimeren elk uur tien teams van vijf personen op oefenpoppen. Bovendien wordt veel aandacht geschonken aan het werk van professionele hulporganisaties en hulpverleners. Daarnaast zijn er voorlichtingsbijeenkomsten en is er een infomarkt.

Leudal 2016
Dit jaar is de estafette nog in Sittard, maar volgend jaar moet deze in Leudal plaatsvinden. Leerlingen van Sint Ursula, waar op op 30 september 2016 de estafette gehouden wordt, nemen samen met de gemeente Leudal het stokje over van het DaCapo college. Er wordt daarom naar gestreefd om in Sittard met een delegatie van vrijwilligers (burgerhulpverleners) en leden van (hulp)verenigingen/hulpdiensten uit Leudal aanwezig zijn. Voor vervoer met touringcar wordt op 25 september door de gemeente Leudal gezorgd, zowel in de ochtend en in de middaguren. De estafette duurt van 9.00 uur tot 19.00 uur en vindt plaats in de Sportzone Limburg in Sittard-Geleen.

Informatie
Wie gebruik wil maken van gezamenlijk vervoer vanuit Leudal of meer informatie wil, kan contact opnemen met Juul Poels via [email protected] of 0475-85.90.00. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.reanimatie-estafette.nl.

Reacties