Uitbater Baexheimerhof gaat ook Bombardon exploiteren

Foto: John Hölsgens

HEYTHUYSEN – Het stichtingsbestuur van De Bombardon in Heythuysen heeft gisteren aangekondigd dat de huidige exploitant van Baexheimerhof ook de nieuwe uitbater van het noodlijdende cultureel centrum wordt.

Het contract wordt vrijdag ondertekend, zo meldde Dagblad De Limburger vandaag.

Verenigingsman
De nieuwe uitbater Geert Janssen: ‘In eerste instantie gaat er niks veranderen voor de bezoekers en gebruikers. Ik ga eerst rustig rondkijken en wil in het najaar een gevoel hebben over wat wel en niet kan. Ik ben ervan overtuigd dat een goede verstandhouding met het lokale verenigingsleven, in combinatie met meer commerciële activiteiten, zal leiden tot een goed functionerend doprshuis. Ik ben een verenigingsman in hart en nieren’.

Tevreden
Ook bestuursvoorzitter Piet Jacobs is tevreden: ‘Janssen heeft zijn expertise in Baexem ruimschoots bewezen. De toekomst voor De Bombardon is op deze manier verzekerd.’ Een ondernemer uit Heythuysen was eerste keus als overnamekandidaat. Maar die werd afgeschrikt toen duidelijk werd dat de curator 15.000 euro vraagt om het faillissement van De Bombardon te bekostigen. Door het faillissement zijn vijf werknemers en dertien oproepkrachten hun baan kwijtgeraakt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen