Raadslid Wagemans voorziet groeiende parkeerproblematiek in Heythuysen

Foto: John Hölsgens

HEYTHUYSEN – Raadslid Thieu Wagemans (Ronduit Open) voorziet een groeiende parkeerproblematiek met de komst van Action naar Heythuysen.

Wagemans vroeg een dossier op over die plannen en dan met name met betrekking tot de afspraken en voorwaarden die betrekking hebben op het aantal parkeerplaatsen. Juist op dat punt kreeg hij die informatie niet. Daarom stelt hij het college nu een aantal vragen.

Vergoeding
Het raadslid meent dat in Heythuysen de regel geldt dat bij uitbreiding van het aantal meters verkoopvloeroppervlakte, de verplichting bestaat extra parkeerplaatsen te leveren dan wel een vergoeding te betalen die de gemeente in staat stelt extra parkeerplaatsen te realiseren. Hij wil weten of die regeling nog steeds van kracht is.

P

Voorspelbaar
Verder wil Wagemans van het college horen of het aantal meters verkoopvloeroppervlakte als gevolg van de komst van de Actionwinkel is toegenomen en of er afspraken gemaakt zijn met de initiatiefnemer met betrekking tot levering van parkeerplaatsen: ‘Gelet op reeds bestaande parkeerproblemen voor winkelend publiek en bewoners van appartementen aan de achterzijde van de Lidl, is voorspelbaar dat de komst van de Action de bestaande problemen nog vergroot ten aanzien van het parkeren voor bezoekers en levering van goederen.’

Het raadslid vraagt zich af of die problemen aandacht hebben gehad en of dit verder nog tot acties of maatregelen heeft geleid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen