Jubileumeditie Duchenne Heroes in september naar Leudal

LEUDAL – De tiende editie van het evenement Duchenne Heroes heeft dit jaar een dagfinish in de gemeente Leudal.

Op donderdag 17 september zal de vijfde dagetappe finishen op Recreatiepark De Leistert in Roggel. Alle deelnemers en vrijwilligers overnachten daar ook op de camping. Vrijdag 18 september zullen de fietsers vanaf het park weer op route gaan en de Maas met het veerpont in Neer óf Kessel oversteken, om richting Arcen te biken.

Team Leudal 4 Cyrill
Het nieuwe eindpunt van etappe 5 is te danken aan de initiatieven van Team Leudal 4 Cyrill. Zij hebben de organisatie van Duchenne Heroes weten te overtuigen dat de Leudalse zijde van de Maas prachtige en avontuurlijke mountainbike-tracks heeft. Bovendien bezit Recreatiepark De Leistert alle faciliteiten om dit evenement, met ruim 350 deelnemers, te kunnen ontvangen. Het team was ook aanwezig bij de gesprekken tussen de Duchenne organisatie en Directeur Marcel van Oeteren van Recreatiepark De Leistert.

Avontuurlijk
Duchenne Heroes is een zware, avontuurlijke mountainbiketocht van zeven dagen door vier landen, waarbij de mountainbikers dagelijks zeventig of honderd kilometer fietsen over onverharde wegen en bospaden. De tocht gaat via de Belgische Ardennen en de hoogten in Luxemburg, via Zuid-Limburg en Duitsland naar Nijmegen. Het organiseren van Duchenne Heroes is veel werk. Maar er zijn veel vrijwilligers, organisaties en sponsoren die helpen. Zo wordt Team Leudal 4 Cyrill geholpen door Wielerevenementen Leudal bij het uitzetten van de routes in deze regio.

Doel
De mountainbikers, de Duchenne Heroes, werken zich in de voorbereiding en tijdens de fietsweek in het zweet om geld in te zamelen voor kinderen met Duchenne spierdystrofie. Dit is een erfelijke spierziekte. Door het ontbreken van een bepaald eiwit blijft de spierkracht afnemen. Veel Duchenne- patiënten worden niet ouder dan 30 jaar. De opbrengst van het evenement wordt overgedragen aan het Duchenne Parent Project (DPP) die onderzoeken naar een medicijn financieren. Ook wil DPP de medische zorg en kwaliteit van leven van patiënten met Duchenne spierdystrofie verder verbeteren.

Welkom
Team Leudal 4 Cyrill is van plan om er samen met Recreatiepark De Leistert op 17 september een mooie, feestelijke binnenkomst van te maken. Iedereen is welkom om dit goede doelevenement van dichtbij mee te maken en de mountainbikers onder luid applaus binnen te halen. Team Leudal 4 Cyrill, fietst in het bijzonder voor Cyrill Teeuwen uit Roggel. Het team bestaat uit vijf fietsers: Harald Puts, Emiel aan den Boom en Marc Jacobs uit Haelen en Michael Teeuwen en Wessel Teeuwen (de vader en broer van Cyrill) uit Roggel. De vrijwilligers bij het team zijn Dré Helwegen uit Herten en Laurens Baats uit Nunhem.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen