Rechtbank: geen toeristenbelasting voor Poolse arbeiders bij tuinder in Leudal

Foto: Wikipedia (CC-BY-SA 3.0)

LEUDAL – Het gerechtshof in Den Bosch heeft bepaald dat een tuindersbedrijf in Leudal geen toeristenbelasting hoeft te betalen voor buitenlandse werknemers die gratis op het bedrijf slapen.

De ondernemer, die anoniem wil blijven, huisvest maximaal 95 Poolse werknemers per dag op zijn bedrijf, zonder dat ze daarvoor betalen. De gemeente Leudal wilde dat hij daarvoor in één jaar 14.000 euro zou betalen.

Gevolgen
Het Gerechtshof vindt dit niet nodig omdat de werknemers niet betalen voor de overnachting, zo meldt 1Limburg vandaag. De uitspraak van het Gerechtshof kan gevolgen hebben voor de inkomsten van gemeenten met veel tuindersbedrijven. Heel wat tuinders huisvesten immers Oost-Europese werknemers die helpen bij de oogst.

Reacties

Cookieinstellingen