Picturama 2015: het jaar van de mijnen

HEYTHUYSEN – Tijdens de paasdagen – 4, 5 en 6 april- vindt in Heythuysen de negentiende editie van Picturama Leudal plaats.

Picturama is een expositie van onder andere schilderijen en beeldhouwwerken van amateurkunstenaars uit de regio Nederland en Belgisch Limburg. Er zijn ruim honderd kunstwerken te zien.

Jaar van de Mijnen
Binnen dit initiatief nam Atelier Leudal uit Heythuysen het voortouw bij het project ‘Jaar van de Mijnen’. In overleg met de stichting Picturama werden kunstschilders in Leudal opgeroepen om eens stil te staan bij de Limburgse mijnen van weleer, en een favoriete mijn-impressie of -gebeurtenis te schilderen. Een oud-mijnwerker zal tijdens de tentoonstelling aan de hand van dia’s het een en ander vertellen over de mijnen. Aan de tentoonstelling is een extra publieksprijs ter beschikking gesteld. Deze prijs wordt op maandag 6 april om 15.00 uur uitgereikt.

picturama logo (2)

Ereprijs
De expositie zal zaterdag 4 april 2015 om 11.00 uur officieel worden geopend door de burgemeester Arno Verhoeven. Tijdens deze opening vindt tevens de uitreiking van de Ereprijs Leudal plaats door Willem Jansen, de voorzitter van de jury. De gemeente Leudal, het Huis voor de kunsten Limburg, de provincie Limburg en de Rabobank ondersteunen het initiatief Picturama al vanaf het begin. Editie 2015 is tijdens de genoemde paasdagen iedere dag van 11.00 uur tot 17.00 uur te zien in c.c. De Bombardon in Heythuysen. Entree 2,50 euro. Kijk ook op www.picturama.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen