Gemeente Leudal start met proefproject voor catering

LEUDAL – Gemeente Leudal, Westrom-Risse Facilitair en Met talent hebben de handen ineen geslagen voor een nieuwe catering in het gemeentehuis van Leudal. Begin februari is gestart met een proefproject.

Zowel voor de gemeente als voor Met talent (voorheen De Loods) en Westrom-Risse Facilitair is dit een bijzondere kans. De twee partijen werken namelijk met mensen die vanwege een beperking moeilijk aan werk komen.

Win-win
Zeker met het oog op de veranderingen rond zorg, werk en inkomen, is de gemeente blij met de samenwerking. Deze partijen geven mensen een kans mee te doen in de samenleving en mogelijk naar een reguliere baan te begeleiden. Het is bovendien een win-win situatie. De mensen van Met talent en Westrom-Risse Facilitair zijn ontzettend gemotiveerd. Naast heerlijke producten, geeft deze invulling van de catering een extra dimensie aan de kantine en heeft het maatschappelijke waarde.

Gemeente Leudal, Westrom-Risse Facilitair en Met talent

Ondersteuning
Westrom-Risse Facilitair biedt verschillende diensten in Midden-Limburg en Noordoost Brabant. Zij bouwt met bijzondere medewerkers aan een duurzame relatie met klanten en ketenpartners. Met talent ondersteunt mensen met een psychische of psychiatrische beperking, die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Zij begeleiden mensen waar mogelijk naar werk. Met talent is onderdeel van Met Ggz en heeft diverse locaties is midden- en Noord Limburg. Met talent heeft naast een metaalafdeling, fietsenmaker, klussendienst, ICT afdeling, Restaurant de Reden en groenvoorziening ook een bakkerij.

Reacties