Samen Verder wil nu ook duidelijkheid over Postkoetspraktijken

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Nadat Ronduit Open recentelijk praktijken van intimidatie en het stilzwijgen van problemen rondom gemeenschapshuis De Postkoets in Horn aan de kaak stelde, wil nu ook coalitiepartij Samen Verder snel duidelijkheid van wethouder Van den Beuken (CDA) over wat er allemaal aan de hand is. 

Raadslid Anita van Vlodrop stelde de wethouder vandaag een aantal schriftelijke vragen over de kwestie.

Aantijgingen
‘Gezien de recent verschenen publicatie over de kritiek op gemeenschapshuis De Postkoets waarin wordt gesproken over het stilzwijgen van problemen en het intimideren van mensen en verenigingen wil ik u de volgende vraag stellen: Wat is er waar van deze aantijgingen?’

Anita van Vlodrop (Samen Verder)
Anita van Vlodrop (Samen Verder)

Spoed
Van Vlodrop wil ook weten wanneer er voor het laatst een evaluatie heeft plaatsgevonden tussen de gemeente Leudal en de exploitant c.q. stichtingsbestuur en wat de uitkomst daarvan was. Hetzelfde geldt voor een overleg tussen de exploitanant c.q. stichtingsbestuur en de verenigingen. Daarnaast wil zij weten wat de wethouder gaat doen om de eventuele problemen op te lossen of om de beeldvorming te verbeteren ‘indien er geen problemen zijn’.

‘Gezien de urgentie van deze kwestie wil ik u vragen om een spoedig antwoord’, besluit Van Vlodrop.

Reacties