Ook D66 spreekt zich uit voor stations in Baexem en Haelen

Impressie van Station Baexem
Impressie van Station Baexem
Foto: Werkgroep Stations Leudal

LEUDAL – De werkgroep Stations Leudal heeft een herinnering gestuurd aan de politieke partijen van Limburg, omdat die nog niet allemaal gereageerd hebben op de vraag wat hun standpunt is ten aanzien van stations in Baexem en Haelen.

Al eerder had Carla Brugman namens Groen Links aangegeven dat haar partij bereid is tot investeringen daartoe. Vandaag kwam daar een officiële verklaring van D66 bij.

‘Limburgse lijnen’
In de reactie geeft lijsttrekker Leon Vaessen aan dat D66 mede-indiener was van het voorstel ‘Limburgse Lijnen’, een in 2012 breed aangenomen voorstel dat onder meer voorziet in de realisatie van extra stations in de provincie Limburg. Vaessen zegt onder andere dat realisatie van de stations in Haelen en Baexem goed zou zijn voor zowel het milieu, als voor de bedrijvigheid in Leudal.

Leon Vaessen (D66)
Leon Vaessen (D66)

Terugkerende bijdrage
D66 is er wel voorstander van het stoptreinvervoer tussen Roermond en Weert alsnog onder de Limburgse concessiehouder te brengen. Vaessen hierover: ‘Binnen één concessie is een terugkerende bijdrage vanuit de provincie het best verzekerd en zijn bovendien de mogelijkheden van optimalisatie door de vervoerder het grootste.’ De partij pleit er dan ook voor dit punt nadrukkelijk mee te nemen in het overleg met Abellio en NS.

De SP gaf haar standpunten al eerder door aan Leudal.nieuws.nl. Daarover hier meer. Eind volgende week wil de werkgroep Stations Leudal de standpunten van alle politieke partijen bekend maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen