Gecombineerde verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap

Foto: John Hölsgens

LEUDAL- Op woensdag 18 maart 2015 vinden er gelijktijdig provinciale staten- en waterschapsverkiezingen plaats. Deze gecombineerde verkiezing is nieuw.

Stemgerechtigden in Leudal krijgen vóór 4 maart een stempas toegestuurd. Inwoners die voor beide verkiezingen kiesgerechtigd bent, ontvangen dus ook twee stempassen. Rond 6 maart worden de kandidatenlijsten huis-aan-huis verspreid.

Identiteitsbewijs
Er kan op 18 maart gestemd worden tussen 7.30 uur en 21.00 uur. Daarvoor is naast de stempas(sen) ook een identiteitsbewijs nodig. Dat mag maximaal vijf jaar verlopen zijn. Inwoners kunnen in elk willekeurig stembureau binnen de gemeente Leudal stemmen, ook in het mobiel stembureau. Op de stempassen staat voor het gemak het adres van het stembureau in de buurt, maar men is niet verplicht daar te stemmen. Voor beide verkiezingen wordt een een apart stembiljet uitgereikt.

Mobiel stembureau
Op de kandidatenlijsten staat een overzicht van alle 22 binnen de gemeente Leudal ingerichte stemlokalen. Tevens is aangegeven welke stembureaus toegankelijk zijn voor mindervalide kiezers. Naast de vaste lokalen is er één mobiel stembureau benoemd. Voor dit mobiel stembureau zijn vier standplaatsen aangewezen, allemaal toegankelijk voor mindervalide kiezers. Er gelden speciale openingstijden.

  • 09.30 uur – 11.00 uur: Ouderencentrum Beek en Bos, L’Unionlaan 1, Heythuysen
  • 13.00 uur – 14.00 uur: Zorgcentrum Magdalenahof, Magdalenahof 1, Haelen
  • 15.00 uur – 16.00 uur: Zorgcentrum Sint Elisabeth, Sint Elisabethsdreef 1, Haelen
  • 16.30 uur – 17.30 uur: Woonzorgcentrum Sint Charles, Op de Bos 1, Heythuysen

In het gemeentehuis in Heythuysen is de vergaderruimte ‘Het Ja-woord’ en de Raadzaal aangewezen voor de stemopneming van het mobiel stembureau, op woensdag 18 maart. Tijdstip vanaf 21.00 uur.

Meer informatie over beide verkiezingen is hier en hier te vinden. Een andere algemene website van de overheid is www.verkiezingen2015.nl. Mailen kan naar [email protected], of bel 0475-85.90.00. Tot slot is er nog het informatiepunt kiesraad: [email protected], 070-42.67.329.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen