‘Intimidatie en zwijgcultuur rond De Postkoets’

Foto: John Hölsgens

HORN – Er heerst een zwijgcultuur en een sfeer van intimidatie rondom gemeenschapshuis De Postkoets in Horn. Dat schrijft raadslid Thieu Wagemans van Ronduit Open in een brief aan het College van Leudal.

‘Mensen voelen zich geïntimideerd, zo hebben meerdere gebruikers mij verteld, zowel door het Stichtingsbestuur als door de exploitant’, schrijft Wagemans. Commerciële evenementen zouden in de Postkoets voorrang krijgen, waardoor de functie van gemeenschapshuis in gevaar komt.

Geen daadkracht
Het is niet de eerste keer dat Wagemans deze kwestie naar voren brengt, maar er gebeurde weinig tot niets. Het raadslid verwijt het college nu dan ook een gebrek aan daadkracht: ‘Ik stel op basis van correspondentie vast dat zowel ambtenaren als meerdere leden van het College (voorzitter, wethouder van den Beuken) reeds lange tijd op de hoogte zijn van de problemen en dat zij herhaaldelijk zijn benaderd met het dringende verzoek om er aandacht aan te besteden. Het verbaast mij dat u mij in december berichtte dat u geen actie wenste te ondernemen’, aldus Wagemans.

Anoniem
Het heeft er volgens het raadslid de schijn van dat er geen kritiek op De Postkoets geleverd mag worden. Daarom wil Wagemans dat alle raadsleden een rapport uit 2014 ter inzage krijgen dat de problemen rond de exploitatie in kaart brengt. Hij verzoekt het College bovendien met klem om gebruikers de mogelijkheid te geven hun ervaringen naar voren te brengen. Desnoods anoniem, gelet op de ontstane sfeer.

Op die manier zouden, op basis van realistische informatie, de maatregelen genomen kunnen worden die noodzakelijk zijn, besluit Wagemans.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen