SP: Station en regionaal vervoerssysteem voor Leudal

LEUDAL – Nadat de werkgroep Stations Leudal de Limburgse politieke partijen vorige week opriep om te investeren in treinstations voor deze gemeente, liet Groen Links lijsttrekker Carla Brugman weten daartoe bereid te zijn. SP voorman Daan Prevoo toont zich voorstander van een treinstation in Haelen, met daarnaast een buslijn voor Leudal, die vanuit een provinciaal-gemeentelijke samenwerking tot stand moet komen.

De SP in Provinciale Staten Limburg wil dat alle plaatsen in Limburg bereikbaar zijn met openbaar vervoer, liet fractievoorzitter Prevoo weten.

Regionaal vervoerssysteem
‘Door het wegbezuinigen van zogenaamde onrendabele lijnen in de nieuwe aanbesteding worden plaatsen onbereikbaar. Met name dorpen en kleine kernen worden op deze wijze afgesloten. Het beperkt de mobiliteit van iedereen. Dit is niet alleen een bedreiging voor de bereikbaarheid van het platteland, maar maakt het mensen ook lastig naar om naar werk of school te reizen. Daarom pleiten wij voor een regionaal vervoersysteem waarbij provincie en gemeenten personenvervoer- en doelgroepenvervoer regelen in een eigen vervoersbedrijf’, aldus Prevoo.

Halte in Haelen
Voor de gemeente Leudal ziet de SP graag dat er op de lijn Roermond-Eindhoven een halte komt in Haelen. Andere delen van de gemeente Leudal die niet bereikbaar zijn, moeten dat worden door een buslijn die vanuit die provinciaal-gemeentelijke samenwerking tot stand moet worden gebracht. Daarnaast wil de partij een verdubbeling van de Maaslijn Roermond-Nijmegen, met haltes in Belfeld en Grubbenvorst.

Daan Prevoo
Daan Prevoo

Prevoo: ‘Als het aan ons ligt worden de ‘wensbussen’ geprofessionaliseerd en niet langer bemand door vrijwilligers maar betaalde beroepschauffeurs, om zo banen te behouden. De wensbus is een voorlopige oplossing om de gaten in het openbaar vervoer te dichten. Als je hier professionele mensen op zet, heb je je provinciaal vervoersbedrijf en is de bereikbaarheid en de continuïteit van het vervoer geregeld.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen