Informatiebijeenkomst ParkinsonNet in SJG Weert

Foto: Freepik (Public Domain)

WEERT – Het ParkinsonNet verzorgt op dinsdag 21 mei een informatiebijeenkomst, in samenwerking met zorgorganisatie ‘Saar aan Huis’ en de mantelzorgmakelaar. Parkinsonpatiënten en hun naasten zijn van harte welkom.

Er zijn verschillende organisaties die passende hulp bieden aan mensen die ondersteuning nodig hebben om comfortabel en verantwoord in hun eigen woonomgeving te kunnen blijven wonen, bijvoorbeeld door de gevolgen van de ziekte van Parkinson.

Afstemming
Als gevolg van de ziekte van Parkinson kan iemand uiteenlopende klachten hebben of problemen ervaren op verschillende gebieden. Hierdoor zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling en de begeleiding van mensen met de ziekte van Parkinson. Het is belangrijk dat deze zorgverleners specifiek deskundig zijn en behandelingen goed op elkaar afstemmen. Via ParkinsonNet werken veel zorgverleners daarom samen aan goede zorg voor mensen met Parkinson: fysiotherapeuten, apotheker, diëtist, geriater, ergotherapeuten, neurologen, revalidatiearts, GZ-psycholoog, logopedisten, specialist Ouderengeneeskunde en  een Parkinsonverpleegkundige.

Mantelzorg
De informatieavond bestaat uit twee delen. Het eerste gedeelte wordt verzorgd door Maryelle Coenen van ‘Saar aan Huis’, een organisatie voor aanvullende mantelzorg. Het tweede gedeelte wordt verzorgd door Danja Bocken, mantelzorgmakelaar. De informatiebijeenkomst vindt plaats van 19.00 uur tot 21.00 uur in het restaurant van SJG Weert, Vogelsbleek 5. Het bijwonen van de avond is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier op de website www.sjgweert.nl. Op www.parkinsonnet.nl staat meer informatie over de ziekte en is ook te zien welke zorgprofessionals en behandelaars zijn aangesloten bij het netwerk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen