Minder afhankelijk van de auto in 2035

Foto: John Hölsgens

LEUDAL –  Op 16 april is door het college van B&W het uitvoeringsplan vastgesteld, dat inzicht geeft in de concrete maatregelen, projecten, processen en communicatiemiddelen van het mobiliteitsplan.

Het uitvoeringsplan heeft een looptijd van 2024 tot en met 2027 en moet leiden tot een mobiliteitssysteem, dat in 2035 functioneert zonder dat de auto nog langer het uitgangspunt is.

Rust en ruimte
Door te werken met een prioritering per jaar en een monitoringsprogramma, moet het plan steeds actueel zijn en aansluiten op veranderende ontwikkelingen, behoeften en eisen. Wethouder Heleen Wijers (Samen verder): ‘Concreet streven we met het uitvoeringsplan naar meer rust, door actieve vormen van transport zoals fietsen en lopen te bevorderen. Tegelijkertijd is meer ruimte ook een doel, door minder afhankelijk te zijn van de auto als vervoermiddel. Deze bewuste keuzes dragen bij aan verduurzaming, vergroening en schone lucht voor ons allemaal. Een veilige route van A naar B, met nul verkeersdoden is daarbij ons uitgangspunt. Hoewel 2035 misschien nog ver weg lijkt, moeten we nú stappen zetten om deze missie te verwezenlijken’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen