Zilveren medaille voor betoonde heldenmoed in Neer

Foto: Gemeente Leudal

NEER – Burgemeester Arno Verhoeven reikte op 15 februari de zilveren medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uit aan Ben Sijben uit Neer, voor zijn heldhaftig optreden bij een bijna verdrinkingsgeval.

Op 26 augustus 2016 werd de heer De Groen uit Helden op de steiger van de jachthaven van Watersportvereniging Hanssum in Neer onwel, raakte bewusteloos en belandde in het water.

Adequaat
Ben Sijben, die op dat moment op zijn boot zat, was getuige van het ongeval. Hij aarzelde geen moment, sprong in het water en redde het slachtoffer. Het kostte de heer Sijben veel moeite de heer Groen boven water te krijgen, maar aan de kant werd hij geholpen door drie toegesnelde leden van de Watersportvereniging Hanssum. Het is aan het snelle en adequate optreden van de heer Sijben te danken, dat de heer De Groen is gered.

Oorkonde
Het bestuur van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (MRD) heeft daarom besloten de redder te bekronen met de zilveren medaille van de MRD. Aan Watersportvereniging WSV Neer wordt een oorkonde verstrekt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen