Wim II nieuwe prins van De Foekepotters Grathem

Foto: CV De Foekepotters

GRATHEM – Tijdens het druk bezocht prinsenbal op 11 februari werd Wim Lupsen uitgeroepen tot 68e prins van De Foekepotters uit Grathem.

Wim II zal, samen met alle Foekepotters en Foekepotterinnekes, carnaval vieren onder het motto ‘Lupse of bes se mèt de fiets? Groeët of klein, vastelaovendj viere wae same mèt ederein!’

Echte Grathemer
Wim werd uitgeroepen onder applaus van vele Grathemers en bezoekende prinsen en verenigingen uit Heythuysen, Kelpen-Oler, Montfort en Sint Joost. Wim is een echte Grathemse jongen, die 53 jaar geleden werd geboren in het ziekenhuis in Roermond, maar daarna altijd in Grathem heeft gewoond. Hij vond zijn vrouw Marjo dan ook in Grathem en samen met haar heeft hij twee lieve dochters. Wim werkt als conciërge in Roermond bij APT Kurvers.

Sjuuvers
Het carnavalsbloed is bij Wim al van jongs af aan aanwezig. Hij is steevast bij alle activiteiten te vinden. Jarenlang heeft hij met de groep De Sjuuvers meegedaan aan de optocht. Wim vind het een eer om dit jaar in Grathem als prins voorop te gaan. Hij zal natuurlijk door zijn vrouw en beide dochters ondersteund worden, maar hij zal verder worden bijgestaan door adjudanten Frank van Enckevort en Mark Mevissen.

Jeugdpaar
Het jeugdpaar in Grathem bestaat uit prins Jesse I en prinses Evi I. Hun motto: ” Mèt carnaval fieëste wae òs oet de naod, same met de ganse jeugdraod!’ Jesse en Evi zijn allebei 11 jaar.

Jesse voetbalt bij GKC JO13-3 en is – net als Evi – lid van Jong NL Grathem. Jesse wordt ondersteund door adjudant Cas Clerkx, Evi door Vivian Lange.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen