Vragen Samen Verder over mogelijk oneigenlijk gebruik driehoeksborden

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Fractieleider Michel Graef (Samen Verder) heeft vragen over het mogelijk oneigenlijk gebruik van zogenaamde driehoeksborden binnen de gemeente Leudal.

De kersverse fractievoorzitter werd op het probleem gewezen door marktexploitanten. Binnen de gemeente Leudal is namelijk een beleid vastgesteld voor deze reclame-uitingen. Duidelijk is daardoor waar de borden wel en waar ze niet mogen staan en aan welke regels plaatsing moet voldoen.

Niet voorzien
Over de inhoud of het doel van het driehoeksbord staat in de verordening echter niets. Hoewel dat in eerste instantie misschien ook niet nodig lijkt, heeft dit in de praktijk niet voorziene gevolgen, aldus Graef. ‘Zo komt het er op neer dat de reclameruimte met name gebruikt wordt door commerciële aanbieders, die de ruimte op het driehoeksbord verhuren. Door regelmatig  – binnen drie weken –  te wisselen van advertentie wordt vermeden dat het driehoeksbord word verwijderd.’

Simpele oplossing
Nadeel is daardoor volgens Graef dat er geen plaats is voor uitingen van lokale evenementen, zoals markten, kermissen en braderieën. ‘Bovendien is het de vraag in hoeverre het terecht is dat commerciële partijen op deze wijze gebruik maken van de openbare ruimte’ zegt de voorman van Samen Verder. ‘Een oplossing is naar ons oordeel simpel en kan gevonden worden in vergelijkbare verordeningen in naburige gemeenten. Zo kan in de verordening bijvoorbeeld worden opgenomen dat de driehoeksborden uitsluitend bedoeld zijn voor tijdelijke, lokale evenementen.’ Graef wil van het college weten of men bereid is de verordening aan te passen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen