Grondprijzen in 2017 nagenoeg onveranderd

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Jaarlijks stelt het college de grondprijzen voor woningbouw, bedrijfskavels en reststroken vast. Sinds 2014 is besloten om voor de vaststelling van de gronduitgifteprijzen voor woningbouw gebruik te maken van de residuele waardebepaling.

Bij deze methodiek is op (individueel) kavelniveau de waarde van de bouwgrond bepaald. Onder meer op basis van gebied/ligging, voorzieningenniveau, woningtype en woonoppervlakte. Ook bestaat er een nauwkeurige relatie tussen de grondwaarde en de vastgoedwaarde.

Arenbos
Gemiddeld is de bouwgrondprijs voor woningbouw in Leudal gelijk gebleven ten opzichte van 2016. Op de gemeentelijke website staat een tabel met alle actuele grondprijzen per bouwplan/project. Deze prijzen zijn door het college op 22 november 2016 vastgesteld. Ook de verkoopprijzen voor industriële bouwgrond en voor reststroken zijn gelijk gebleven ten opzichte van 2016. Industriële bouwgrond op industrieterrein Arenbos in Heythuysen en aan de Bevelantsestraat in Roggel kost € 101 p/m² k.k. (excl. btw).

Meer informatie
Voor meer informatie kan men contact opnemen met Martin Keijzer, medewerker grondzaken, via 0475-85.90.00 of [email protected]. In bijzondere gevallen behoudt het college zich het recht voor om af te wijken van de vastgestelde verkoopprijzen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen