Kaj Beurskens (D66): ‘Wordt er genoeg gestrooid bij winkels en supermarkten?’

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Het was vandaag vaak levensgevaarlijk op de weg door de gladheid. Zout strooien is in zo’n situatie dan ook hard nodig om belangrijke wegen en fietsroutes veilig te houden.

De strooiroutes zijn te vinden op de website van de gemeente Leudal.  Maar D66 vindt ze niet praktisch en duidelijk genoeg en roept het college daarom op om de kaarten gebruiksvriendelijker te maken, door ze te digitaliseren met behulp van Google Maps.

Logisch
De doorgaande wegen en de wegen rond scholen, gemeenschapshuizen en sportparken zijn natuurlijk in de routes opgenomen. Dit zijn wegen waar veel verkeer rijdt én waar veel mensen komen die te voet de weg moeten oversteken. Een logische keuze. Maar wordt er wel voldoende gestrooid rond winkels en supermarkten, zo vragen de democraten zich af.

Blessures
Raadslid Beurskens vraagt het college daarom ook deze wegen op te nemen in de strooiroutes. Winkels zijn immers belangrijk voor de leefbaarheid in de kernen. ‘Daarnaast is dit beter voor de veiligheid, zeker gezien het feit dat ouderen langer zelfstandig moeten blijven wonen en slechter ter been zijn. Ook worden ondernemers op deze manier beter door de gemeente gefaciliteerd’, aldus Beurskens. ‘Bovendien zorgen de extra kosten voor het strooien indirect weer voor minder uitgaven aan de Wmo, omdat (permanente) blessures door ongevallen voorkomen worden’ besluit hij.


https://twitter.com/RensRaemakers/status/818437338783170560

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen