Ronduit Open ziet zich opnieuw geconfronteerd met vertrek raadsleden

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Rob Flinsenberg en Andre Kierkels hebben besloten om niet langer meer voor de coalitiepartij Ronduit Open in de gemeenteraad van Leudal te willen zitten.

Ook commissielid Jan Engelen verlaat de partij. De gemeente heeft dit vandaag aan de raad medegedeeld, zo meldt 1Limburg.

Kritiek
Als reden voor het vertrek van Flinsenberg en Kierkels wordt een verschil van inzicht genoemd, over hoe politiek moet worden bedreven. De twee gaan voortaan verder als de fractie Leudal Sociaal. Vooral de manier waarop ‘sommige fractieleden zich hebben geuit richting het college van burgemeester en wethouders, andere fracties en het ambtenarenapparaat’ stuit het duo tegen de borst.

3f9694b
Rob Flinsenberg

14-11
Met het vertrek van Flinsenberg en Kierkels heeft Ronduit Open nog maar vijf van de zeven zetels die ze hadden over. Samen met de fractie Samen Verder telt de coalitie nu nog veertien zetels, de oppositie elf. Flinsenberg en Kierkels hebben wel aangegeven in grote lijnen nog altijd de standpunten van Ronduit Open, zoals die in het partijprogramma en het coalitieakkoord staan, te ondersteunen.

Andre Kierkels
Andre Kierkels

Patroon
Het is niet voor het eerst dat Ronduit Open mensen plotsklaps ziet vertrekken. In augustus 2008 was het Peter Stakenborg, die nu in het bestuur van Samen Verder zit, die opstapte. In november 2008 vertrok Piet Verlinden, nu wethouder namens Samen Verder. In oktober 2013 pakte Ria Teluij haar biezen. Ook zij is nu raadslid voor de coalitiegenoot.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen