Ronduit Open roept Flinsenberg en Kierkels op hun zetel in te leveren

Jordi Custers (Ronduit Open)
Jordi Custers (Ronduit Open)
Foto: Facebook Jordi Custers

LEUDAL – Ronduit Open betreurt het besluit van de raadsleden Flinsenberg en Kierkels om de fractie te verlaten vanwege de manier van politiek bedrijven. Bovendien vindt de partij het niet kunnen dat de twee op eigen titel verder gaan.

‘Een kritische en constructieve houding, die gericht is op verbetering van wat niet goed loopt, is vanaf de oprichting van Ronduit Open leidraad’ liet fractievoorzitter Jordi Custers in zijn reactie weten.

Noch ronduit, noch open
‘We zijn er als Ronduit Open niet bang voor om precies aan te geven hoe we over bepaalde zaken denken. Ik kan niet ontkennen dat beide raadsleden de laatste tijd zichtbaar steeds meer moeite kregen met deze werkwijze van Ronduit Open. Met de blik op de toekomst zou binnenkort een interne bijeenkomst plaatsvinden, om op basis van de beginselen van Ronduit Open de eenheid in de fractie te versterken. Het is jammer dat de leden zonder enig overleg tot deze stap hebben besloten. Deze handelwijze is noch ronduit, noch open’ zegt Custers.

Geen recht
‘Opgemerkt moet worden dat zowel de heer Kierkels als de heer Flinsenberg niet op eigen titel raadslid zijn geworden, maar voor het overgrote deel op basis van stemmen die bij de laatste verkiezingen op andere kandidaten van Ronduit Open zijn uitgebracht. Samen heeft men slechts 16,4 procent van de stemmen die de twee zetels op basis van de kiesdeler waard zijn. Het afstaan van hun twee zetels zou de enige logische stap zijn, aangezien zij er op basis van op hen uitgebrachte stemmen in de verste verte geen recht op hebben. Voor maar liefst 83,6 procent zijn de twee zetels toe te schrijven aan Ronduit Open en dus niet aan Leudal Sociaal. Om die reden zullen beiden worden verzocht hun zetel ter beschikking te stellen’ zo besluit de fractieleider.


https://twitter.com/StanBackus/status/804359623574777856

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen