Samenwerkingsovereenkomst voor snel internet in het buitengebied

Foto: Pixabay - Picography (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Twaalf partijen slaan de handen ineen om in de buitengebieden van zes Limburgse gemeenten, waaronder Leudal, snel internet aan te leggen.

Wethouders van de gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert, Peel en Maas, Venlo en Weert ondertekenden recentelijk een overeenkomst met Communication & Infrastructure Fund (CIF), de provincie Limburg, de LLTB, de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), de Vereniging Kleine Kernen Limburg (VKKL) en MKB Limburg.

Aangehaakt
Bijna 14.000 panden van burgers en (landbouw)bedrijven op het Limburgse platteland ontberen nu nog snel internet. Ook het provinciebestuur erkent dat dit een groot probleem is. Snel internet is noodzakelijk voor de leefbaarheid, economische ontwikkeling en om aangehaakt te blijven bij technologische ontwikkelingen zoals zorg en onderwijs op afstand.

Bundelen
Doordat zes gemeenten samenwerken om het probleem aan te pakken kan CIF – een beleggingsfonds in telecommunicatie, infrastructuur en datacenters – gemeentegrens overstijgende clusters van enkele duizenden aansluitingen tegelijk bundelen. De provincie faciliteert in deze ontwikkeling en de gemeenten verlagen de drempels om de voorziening snel aan te kunnen leggen.


https://twitter.com/RensRaemakers/status/776107466090242048

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen