Henk Mensink secretaris-directeur van nieuwe Waterschap Limburg

Foto: Waterschap Roer en Overmaas

LIMBURG – Per 1 januari 2017 fuseren Waterschap Roer en Overmaas en Waterschap Peel en Maasvallei tot Waterschap Limburg.

Henk Mensink wordt de secretaris-directeur van dat nieuwe Waterschap. De benoeming gaat in op 1 januari 2017, maar Mensink gaat al aan de slag vanaf 16 november.

Aansprekende opgave
Henk Mensink (57 jaar, Panningen) heeft een brede ervaring in het openbaar bestuur. Hij ziet uit naar zijn nieuwe functie. ‘Er ligt een aansprekende opgave voor Waterschap Limburg: met partners en inwoners vorm geven aan een duurzame waterhuishouding in onze provincie. Samen met bestuur en medewerkers werk ik daar graag aan mee. We bouwen verder aan een omgevingsgericht en resultaatgedreven waterschap, dat midden in de samenleving staat.’

Omgevingsbewust
Voorzitter Jan Schrijen van Waterschap Roer en Overmaas: ‘Na een zorgvuldige selectieprocedure kwam hij unaniem als beste kandidaat naar voren. De selectiecommissie bestempelt hem in het advies als authentiek, communicatief sterk, omgevingsbewust en resultaatgericht. Hij hecht grote waarde aan samenwerken en heeft veel ervaring met fusie- en veranderingsprocessen en het bouwen aan een nieuwe organisatie met een nieuwe cultuur. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Henk Mensink de functie van secretaris-directeur met veel enthousiasme, gedrevenheid en succes zal vervullen.’ Er waren in totaal 52 sollicitanten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen