Oudste inwoonster van Leudal viert 105e verjaardag

HAELEN – Op woensdag 31 augustus werd door burgemeester Arno Verhoeven een bezoek gebracht aan mevrouw To Puts-Bertjens in Haelen. Zij bereikte op die dag de zeer respectabele leeftijd van 105 jaar.

Mevrouw heeft tot en met haar 6e jaar in de Leumolen (of Sint Ursulamolen) in Nunhem gewoond, waar haar vader Chris Bertjens meester-molenaar was.

Mevrouw Puts

Vaticaanstad
Na haar huwelijk waaruit zeven kinderen zijn geboren ging het echtpaar in Buggenum wonen. Haar man werkte als rijksambtenaar bij de voormalige PLEM. Vanaf 1963 woont mevrouw aan de Valkenstraat in Haelen. Hier woont ze samen met dochter Truus. Ze verricht nog dagelijks allerlei huishoudelijke taken. Ook werken in de tuin neemt ze gedeeltelijk voor haar rekening. Op haar 90e verjaardag heeft mevrouw samen met haar gezin Vaticaanstad bezocht. Hiermee ging een grote wens van haar in vervulling. Met veel plezier kijkt ze hierop terug.

Ereboek
Burgemeester Verhoeven overhandigde mevrouw Puts-Bertjens een mooi boeket bloemen en een oorkonde. Hiermee wordt ze bijgeschreven in het Ereboek van de gemeente Leudal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen