Rens Raemakers (D66) boycot besloten bijeenkomst kwestie Schreurs

Foto: Pixabay - geralt (CC0-Public Domain)

LEUDAL – De raadsfractie van D66 vindt het onbegrijpelijk dat Tilman Schreurs, veroordeeld voor corruptie, mag aanblijven als directeur van de OML.

De OML handelt mede namens de gemeente Leudal en D66 vindt het zeer onwenselijk dat dit bedrijf geleid wordt door iemand die veroordeeld is voor corruptie.

Frisse wind
Fractievoorzitter Rens Raemakers: ‘Dit toont aan hoe hardnekkig het old boys network in Midden-Limburg blijkbaar nog is. Volgens ons is het dan ook tijd voor een frisse wind bij de OML. Er zijn heus nog wel andere goede bestuurders te vinden.’

Rens Raemakers (D66)
Rens Raemakers (D66)

Geen uitleg
D66 is teleurgesteld dat het college van B en W van Leudal wel heeft ingestemd met het besluit, maar vooralsnog weigert die keuze uit te leggen. Daarom steunt D66 het verzoek van Ronduit Open om te komen tot een openbare raadsvergadering hierover. Nu de meerderheid van de raad (Samen Verder en CDA) dit verzoek geweigerd heeft, zal fractievoorzitter Rens Raemakers uit protest niet aanwezig zijn op een besloten bijeenkomst over dit onderwerp. Die besloten bijeenkomst vindt dinsdag 6 september plaats.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen