Milieueffectrapportage voor bedrijventerrein Zevenellen

Foto: John Hölsgens

BUGGENUM – Enkele jaren geleden is besloten om het bedrijventerrein Zevenellen te ontwikkelen tot biobased bedrijventerrein. In het bestemmingsplan dat geldt voor deze locatie is dit verwerkt.

De gemeente wil graag dat de leefbaarheid van de omgeving van Zevenellen niet achteruit gaat, maar wil daarnaast ruimte geven aan toekomstige bedrijvigheid op het terrein. Daarom heeft het college op 16 augustus besloten om de effecten op het milieu extra te onderzoeken. Dat gebeurt in een zogenaamde milieueffectrapportage (m.e.r.).

Zware industrie
In de milieueffectrapportage (m.e.r.) worden de gevolgen voor het milieu beschreven die het bestemmingsplan maximaal mogelijk maakt. De onderzoeksvragen worden de komende periode geformuleerd. Enkele onderwerpen zijn echter al bekend. Zo wordt bijvoorbeeld bekeken of het mogelijk is om de plekken waar nu milieucategorie 4 en 5 wordt toegestaan (zeer zware industrie) zo ver mogelijk van de omliggende dorpen te verplaatsen. Dit om overlast bij omwonenden zoveel mogelijk te voorkomen. Daarnaast wordt in het onderzoek aandacht geschonken aan het inrichten van een groene buffer tussen het bedrijventerrein en de kern Buggenum.

Offertes
Na het opstellen van de m.e.r. kan het college – en daarna de gemeenteraad –  een afgewogen keuze maken over de toekomstige indeling van het bedrijventerrein, in relatie tot de eerder gemaakte keuzes hierover. Het is mogelijk dat het bestemmingsplan dan wordt aangepast. Het kan wel een tijd duren voordat het hierboven beschreven proces doorlopen is. Er wordt in ieder geval gestart met het aanvragen van offertes voor de uitvoering van de m.e.r.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen