Opnieuw motie van wantrouwen tegen wethouder Van den Beuken

Foto: Pixabay - Tumisu (CC0 - Public Domain)

LEUDAL – Het zat er natuurlijk aan te komen: ‘subsidiegate’ heeft geleid tot de aankondiging van een nieuwe motie van wantrouwen tegen CDA-wethouder John van den Beuken, ingediend door de gezamenlijke oppositiepartijen van Leudal.

Onder verantwoordelijkheid van wethouder van de Beuken en met de schijn van het stimuleren van het eigen CDA partijbelang, zijn onbevoegd subsidies verstrekt aan de muziekverenigingen, zo motiveren Ronduit Open, VVD, D66 en Progressief Leudal de motie die morgen in de raadsvergadering moet komen.

John van den Beuken (CDA)
John van den Beuken (CDA)

Vriendjespolitiek
Verder geven de partijen aan dat deze handelswijze neigt naar vriendjespolitiek, willekeur en niet integer handelen van de wethouder, al dan niet onder impuls van de fractievoorzitter van het CDA, de heer Van Melick. Zij wijzen er op dat de oppositiefracties keer op keer hebben aangedrongen om niet op verenigingssubsidies te bezuinigen, maar dat deze voorstellen telkens werden weggestemd door een meerderheid van de raad en dat het CDA, onder verantwoordelijkheid van de wethouder nu ineens de sier wil maken door alsnog cadeautjes uit te delen, terwijl ze eerder instemden met de bezuinigingen op de subsidies. De wethouder zorgt er keer op keer voor zorgt dat de gemeente Leudal paginagroot negatief in het nieuws komt, besluiten zij.

Interpellatie
Via interpellatievragen willen de partijen morgen verder antwoorden krijgen op vragen als waarom burgemeester Verhoeven nu ineens portefeuillehouder is als het gaat om subsidies, wanneer en hoe vaak raadslid Van Melick met leden van het college contact heeft gezocht over deze zaak en waarom het college direct gehandeld heeft naar de wens van Van Melick en niet eerst raad of commissie om een mening heeft gevraagd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen